KONYA / KARAPINAR - Gazi Mustafa Kemal İlkokulu

Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz 1963 yılında Devrim İlkokulu olarak 3 derslikle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. İlerleyen yıllarda öğrenci sayısının artmasıyla üç derslikle eğitim öğretime başlayan okulumuzda bina yetersiz hale gelmiş olup, devlet vatandaş iş birliği ile derslik sayısı 6' ya çıkartılmıştır.

Okulumuz Karapınar'da açılan üçüncü okuldur. 1985 yılında alınan bir kararla okulumuzun ismi Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu adını almıştır. 1998 yılına kadar kullanılan binalar Adana depreminin etkisiyle çatlamış ve ihtiyaca cevap vermeyince yıkım kararı alınarak 2000–2001 eğitim-öğretim yılının sonuna doğru yeni binası yapılarak eğitim-öğretime yeni binasında başlamıştır.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu olarak aynı binada egitim öğretim faaliyetleri yürütülmüştür.

13.11.2017 tarihinde ortaokul kısmı kendi binasına taşındığından okulumuz Gazi Mustafa Kemal İlkokulu olarak ilçemizin önde gelen eğitim kurumları arasında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yayın: 03.01.2020 - Güncelleme: 04.08.2023 23:37 - Görüntülenme: 530